- Categories : Onze leveranciers

Terra Sana - Positive Eating

Terra Sana - Positive Eating

In het Latijn betekent Terrasana 'gezonde aarde'. Als merk met een liefde voor de aarde heeft het er altijd naar gestreefd biologisch voedsel van de hoogste kwaliteit en alleen het beste voor onze gezondheid en onze mooie planeet, "puur" en vegetarisch voedsel aan te bieden. Dat is positief eten volgens Terrasana!

Kees Barnhard, een echte Nederlandse pionier op het gebied van biologische voeding, richtte Terrasana op in 1989.  Toen was Terrasana een groothandel gespecialiseerd in Japanse biologische en macrobiotische producten, die al snel uitgroeide tot een merk met dezelfde naam.  Het doel van Kees was om biologisch voedsel toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.  Als zoon van een kruidenier werd hij al op jonge leeftijd bewust gemaakt van de invloed van voeding op mens en natuur.  Zijn bijna aangeboren liefde voor gezonde voeding zonder additieven ligt aan de basis van de positieve voeding die het merk voorstaat. Vandaag is Terrasana uitgegroeid tot een sterk biologisch merk met een assortiment van meer dan 400 vegetarische producten. Terrasana is een belangrijke speler in de Europese biologische voedingsindustrie en zet zich actief in voor duurzame voeding. 

Een duurzaam merk

Met het oog op het behoud van het milieu heeft Terrasana de laatste jaren gewerkt aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van haar verpakkingen. Hoewel een groot deel van de producten van het merk al in glazen potten is verpakt, wordt nu meer dan een kwart van de producten in composteerbare verpakkingen verpakt. Voor sommige producten is plastic echter nog steeds onvermijdelijk om de kwaliteit en de versheid van bepaalde levensmiddelen te bewaren. Als onderdeel van zijn aanpak om afval te verminderen, is het merk er ook in geslaagd om het gebruik van karton in het jaar 2020 met twee ton te verminderen.  Bovendien wordt het voedsel van Terrasana dat om diverse redenen niet kan worden verkocht, gedoneerd aan een Nederlandse voedselbank. Een duurzame oplossing voor voedselverspilling!

Juwelen uit het Oosten

Hoewel een groot deel van Terrasana's producten intern worden geproduceerd in een eco-duurzaam atelier in Nederland, importeert het merk ook een selectie van producten die typisch zijn voor de Oosterse keuken (Indiaas, Thais en Japans), om een zo compleet en gevarieerd mogelijk biologisch assortiment aan te bieden, en de consument toch authentieke Oosterse smaken te bieden.  Het merk hecht veel belang aan de oorsprong van de ingrediënten en de producten die het aanbiedt. In de loop der jaren heeft Terrasana een echte vertrouwensrelatie opgebouwd met zijn partners, die geselecteerd zijn voor hun lokale knowhow, de authenticiteit van hun keuken en hun ethische engagement.

In de keuken met Terrasana !

Ontdek het recept voor Aloo Gobi, een typisch Indiaas gerecht, te maken met een paar Terrasana-ingrediënten voor een smakelijk resultaat...!

Bereidingstijd: 1 uur / Porties: 2-3 personen

Ingrediënten

 

- 400 g bloemkool
- 400 g aardappelen, licht kruimig
- 1 teentje knoflook
- 75 g Terrasana rode curry pasta
- 4 eetlepels water
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels limoensap
- 2 tomaten
- 2-3 handvol verse koriander of peterselie
- 1 pakje Terrasana naan

Voorbereiding

- Verwarm de oven op 200 °C.

- Snij de bloemkool in kleine roosjes en was ze.

- Schil de aardappelen of maak ze schoon met een groenteborstel. Snij ze in blokjes van 1-2 cm.

- Snij de tomaten in blokjes. Pers de knoflook uit. Meng de rode currypasta, het water, de olijfolie en het limoensap in een ovenvaste schaal.

- Voeg de bloemkool en de aardappelen toe en meng met de saus tot alles goed bedekt is. Voeg de tomaten toe.

- Bak gedurende 1 uur. Roer van tijd tot tijd. Hak de koriander of peterselie fijn en meng met de aloo gobi.

- Zet de oven op 180°C. Verwarm het naanbrood gedurende 3 minuten.

- Serveer de aloo gobi met het naanbrood (en een linzen dahl als je wilt).

Bon appétit !

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!