- Categories : Over ons

Pépite, de noot- en zuidvruchten specialist

Pépite, de noot- en zuidvruchten specialist

Pépite, wie of wat ?

Met veel trots kondigen we aan dat we vanaf heden het merk Pépite aanbieden. Pépite is gespecialiseerd in de invoer van biologische en fairtrade noten en gedroogde vruchten. Sinds haar oprichting in 2004, biedt het bedrijf Agro Sourcing kwaliteitsvolle noten en gedroogde vruchten wereldwijd afkomstig van 40 geïdentificeerde ketens en verdeeld onder het merk Pépite.

Het opzetten van korte en duurzame samenwerkingen

Agro Sourcing doorkruist het platteland over de hele wereld om terroirs, producenten en hun producten te selecteren. Eenmaal geselecteerd, gaan zij een samenwerking op lange termijn aan, waarbij zij de producenten in elke fase concrete financiële en technische steun verlenen om de kwaliteit van de producten en de levensomstandigheden van de producenten van jaar tot jaar te verbeteren.

Agro Sourcing werkt voor volgens de principes van eerlijke handel. Van al haar ketens, hebben er 13 reeds een fair trade label, grotendeels het BIOPARTENAIRE® label maar deels ook Max Havelaar (Fairtrade) of Fair TSA. Het is hun engagement om u het hele jaar door heerlijke noten en gedroogde vruchten aan te bieden, met respect voor de mens.

Bekijk hier enkele video’s van Agro Sourcing’s partner producenten.

De Mens in het hart van het Pépite-project

Naast de wens om enkel producten van hoge kwaliteit aan te bieden, hecht Agro Sourcing veel belang aan de mens en draagt het bij tot de verbetering van de levensomstandigheden van de partnerproducenten waarmee het een rechtstreekse samenwerking aangaat. Zo heeft Pépite de watervoorziening mogelijk gemaakt van de landbouwersvereniging die gedroogde ananas produceert in 3 Rwandese dorpen.

“Een samenwerking laat zich niet voorschrijven, maar krijgt vorm doorheen frequente ontmoetingen, concrete acties, engagementen die worden nagekomen en vooral door onverbrekelijke en wederzijdse steun, niet alleen tijdens goede oogsten, maar ook tijdens moeilijke periodes.”

Philippe Sendral, stichter van Agro Sourcing.

Overtuigd door de werkethiek en waarden van Pépite, waren wij meteen verkocht om u deze noten en gedroogde vruchten aan te bieden.

En nog méér!

Pépite verpakkingen zijn gemakkelijk hersluitbaar en volledig recycleerbaar!

Vanaf heden beschikbaar op onze webshop!

Opmerking: De door Vajra verstrekte informatie is louter voedingsadvies en is geen vervanging voor professioneel medisch advies!