Witte radijs
" Bevat dezelfde rijke mineralen en vitaminen als de rode radijs.
" Bestaat uit veel water: scheuten bevatten 90,07% water en groente bevatten 92,9% water.
Heeft een zachte en frisse smaak. Zijn knapperige groene scheutjes van 2 à 3 cm.
Hoe te kiemen:
" Laten weken gedurende 5 tot 6 u.
" Nodige tijd om te kiemen: 4 tot 6 dagen.
" Bewatering: 3 keer per dag aan 16°C.
" Bewaring: 8 dagen in de ijskast.
Hoe te consumeren? Enkele voorbeelden:
" De scheuten mengen in verschillende salades.
" Als groente: heerlijk om te raspen of in schijfjes te snijden.
De witte radijs heeft geen versterkende smaak zoals de rode of zwarte radijs.
" De wortel van de witte radijs of de radijs zelf heeft een heel zachte smaak en geen pikant karakter.
" Men mag deze consumeren in grote hoeveelheden.
" Is heel makkelijke verteerbaar voor diegenen met een gevoelige maag.